header image
random1.jpg
Bezoekers: 255787
Er zijn 8 gasten online
Voorpagina arrow Hardlopen
Hardlopen
Geschreven door Loopsport Matenpark   
23 Mei 2006 om 16:23

Beginnerscursus
De beginnersgroep is bedoeld voor de startende loper met weinig loopervaring of voor een loper in de opbouwfase na een blessure. Twee maal in het jaar organiseren we de beginnerscursus De Zevensprong voor de loper zonder enige loopervaring. Lopers die deze cursus afronden kunnen zich aansluiten bij de groepen op andere avonden/ochtenden. Na afloop van de cursus ben je in staat om ruim 30min achtereen te lopen.

Gevorderden en doorstromende beginners
Deze groep lopers  is onderverdeeld in vijf subgroepen met oplopende snelheid/afstand:

  • de A groep: ervaren snelle lopers (loopsnelheid vanaf 10km/uur  10-15km)
  • de B groep: redelijk ervaren lopers  (loopsnelheid tot 9km/uur 8km-10km)
  • de C groep: gevorderden lopers (loopsnelheid 8.5km/uur, minstens 40 minuten, 7-9km)
  • de D groep: licht gevorderden (loopsnelheid 8km/uur, minstens 30 minuten 5-7km )
  • de E groep: doorstromers beginnerscursus (loopsnelheid 7km/uur, minstens 20 minuten 4-6km)

Image 

Parcours
Het parcours, dat vele varianten kent, wordt afgestemd op de mogelijkheden en loopervaring van de deelnemers binnen de groep en voert door en om het Matenpark. Voor de langere trajecten wordt gebruik gemaakt van de (‘s winters verlichte) voet- en fietspaden door de Maten en aangrenzende wijken. Bij de extra duurtraining loopt het parcours veelal via het Orderbos of het Kroondomein, richting Hoog Soeren, Assel of Hoog Buurloo (15- 20 km.)

Image

Hardloopprogramma
Het hardloopprogramma bestaat uit een Warming-up met rek- en strekoefeningen gevolgd door een duurloop, eventueel gecombineerd met intervaltraining. Halverwege het hardloopprogramma wordt aandacht besteed aan spierversterkende - en conditieverbeterende oefeningen. Afgesloten wordt met een Cooling-down, eveneens met rek- en strekoefeningen.

Waar, wie, wanneer?
De trainingen worden in de openlucht gegeven. De trainingen worden geleid door deskundige en ervaren trainers. Zij zorgen voor een verantwoorde opbouw van de training. Hierdoor is de kans op blessures zeer gering. Tijdens de training kunnen zij ook technische aanwijzingen geven. Met al uw vragen kunt u bij hen terecht. Zie hier voor de trainingstijden

Laatst bijgewerkt ( 25 Mei 2014 om 15:11 )