header image
random3.jpg
Bezoekers: 427672
Er zijn 9 gasten online
Voorpagina arrow Beginnersgroep arrow Beginnersgroep arrow Hardloopcursus Kom van de bank af" start in oktober 2017
Hardloopcursus Kom van de bank af" start in oktober 2017
Geschreven door Loopsport Matenpark   
14 Sept 2017 om 02:00

ImageLoopgroep Matenpark start twee maal per jaar met een beginnerscursus! ""Kom van de bank af". Deze is bedoeld voor iedereen die meer wil gaan bewegen. De beginnende hardloper, leert in zeven stappen, alle facetten van het hardlopen aan en sluit de cursus af met een prestatieloop in Apeldoorn.

Verzamelpunt: Sportcentrum Matenpark, Heemradenlaan 130 in Apeldoorn-de Maten.

Ochtendcursus
Cursusduur: 10 weken, Start vrijdag 13 oktober 9:00 
Cursuskosten : €30,- per persoon, inclusief schema 

Maximaal aantal deelnemers: 15
Begeleider: Gert de Bruin,

Avondcursus
Cursusduur: 10 weken, Start maandag 9 oktober om 19.30
Cursuskosten : €30,- per persoon, inclusief schema

Maximaal aantal deelnemers: 15
Begeleider: Jan Willem Brouwer,

Cursusprogramma
De looptrainingen hebben een opbouwend karakter, de warming-up begint met het gezamenlijk inlopen, waarna het rekken en strekken volgt, dan wordt er een parcours gelopen, afgestemd op de mogelijkheden van de deelnemers in de groep. Tussentijds wordt aandacht besteed aan loopscholing en spierversterkende oefeningen, maar ook loopspelvormen maken deel uit van het trainingsprogramma. De looptrainingen worden afgesloten met een cooling-down. Voor het beste effect wordt aan de deelnemer gevraagd om zelfstandig twee maal het 'huiswerk' te lopen. Dit alles volgens een opbouwend schema die de deelnemers mee naar huis krijgen. Via mail zal iedere deelnemer veelvuldig worden gemotiveerd en door het geven van tips vliegen de weken voorbij.

Testcase tijdens bosloop en deelname prestatieloop na afloop van de cursus
Na 10 weken lopen we al een afstand van 30 minuten en/of 5 km. We sluiten de cursus zo mogelijk af met een alternatief loopje. Gevolgd door een afsluitend drankje met wat lekkers.

De mogelijkheid bestaat om na afloop van de cursus onder begeleiding en in groepsverband door te trainen voor bv de 8 van Apeldoorn tijdens de Midwinter Marathon.

Betaling

De deelnamekosten dienen op de eerste cursusdag contant contant betaald worden. De eerste training start dus een kwartier eerder ivm administratie. Bij opzeggen van de cursus, geen restitutie van het cursusgeld!.

Weersomstandigheden
In principe gaan de trainingen van de cursus altijd door, tenzij extreme weersomstandigheden (bliksem/ijzel) dit onmogelijk maken. Wilt het u zeker weten? Bel de begeleider of raadpleeg uw mail.

Laatst bijgewerkt ( 09 Oct 2017 om 12:22 )